Składniki:
- szklanka kuskusu,
- 50 dag pieczarek,
- 2 cebulki,
- puszka zielonego groszku,
- 2 łyżki maggie w płynie,
- łyzka oleju,
- łyżka margaryny,
- mały pęczek natki,
- sól,
- pieprz.
Jak przyrządzić?
Oczyszczone i umyte pieczarki pokroic w plasterki, wyłozyc na rozgrzana patelnie z grubym dnem(bez tłuszczu!). Gdy grzybki odparuja, dodac margaryne i zrumieniec je. Osobno podsmazyc ceblke na łyzce oleju. Ugotowac kuskus (wg przepisu na opakowaniu) z dodatkiem maggie. Gdy kasza wchlonie wode dodac pieczarki groszek i cebulke. Podgrzewac na małym ogniu, mieszajac.
Potrzebne przybory:
Dosc gleboka patelnia.
Jak podawać?
Podawac z koktajlem kefirowo-warzywnym.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6-7 |
Kaloryczność | 90 kcal / 100 g |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | ATOMÓWECZKA |