Kuskus z pieczarkami

Przepis kulinarny

Składniki:

- szklanka kuskusu,
- 50 dag pieczarek,
- 2 cebulki,
- puszka zielonego groszku,
- 2 łyżki maggie w płynie,
- łyzka oleju,
- łyżka margaryny,
- mały pęczek natki,
- sól,
- pieprz.

Jak przyrządzić?

Oczyszczone i umyte pieczarki pokroic w plasterki, wyłozyc na rozgrzana patelnie z grubym dnem(bez tłuszczu!). Gdy grzybki odparuja, dodac margaryne i zrumieniec je. Osobno podsmazyc ceblke na łyzce oleju. Ugotowac kuskus (wg przepisu na opakowaniu) z dodatkiem maggie. Gdy kasza wchlonie wode dodac pieczarki groszek i cebulke. Podgrzewac na małym ogniu, mieszajac.

Potrzebne przybory:

Dosc gleboka patelnia.

Jak podawać?

Podawac z koktajlem kefirowo-warzywnym.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje6-7
Kaloryczność90 kcal / 100 g
Przybliżony koszt10 zł
AutorATOMÓWECZKA

Kuskus z pieczarkami: Podobne przepisy

Kuskus z pieczarkami: wypróbuj również

Powiązane Tematy