A ja lubię tuńczyka

Przepis kulinarny

Składniki:

- makaron 400g lub 500g (najlepiej świderki lub temu podobny),
- puszka kukurydzy,
- puszka rozdrobnionego tuńczyka w oleju,
- sól lub pieprz do smaku.

Jak przyrządzić?

Ugotować makaron, zahartować go zimna wodą. Przerzucić do miski, dodać rozdrobnionego tuńczyka w oleju, dodać kukurydzę z puszki i wszystko dokładnie wymieszać. Posolić, popieprzyć wedle uznania, nie polecam zbyt dużo.

Uwagi:

Najelpiej smkuje odrazu po przygotowaniu- ciepły. Odgrzewany mniej smakuje.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćśrednio dużo
Przybliżony koszt6 zł
AutorMonia

A ja lubię tuńczyka: Podobne przepisy

A ja lubię tuńczyka: wypróbuj również

Powiązane Tematy