Kotlety teksańskie

Przepis kulinarny

Składniki:

- ok. 1 kg mielonego mięsa,
- 3-4 łyżki kukurydzy,
- 2 łyżki posiekanej cebuli,
- 3-4 łyżki orzeszków ziemnych solonych,
- 6 łyżek chili (jak kto woli, można mniej),
- 20 dkg sera żółtego,
- maggie,
- sól i pieprz,
- wegeta (można dodać opakowanie przyprawy Knorr do kotletów mielonych, też dobre i nie trzeba więcej doprawiać).

Jak przyrządzić?

Mięso, kukurydze, cebule, chili, grubo zmielone orzeszki ziemne i przyprawy mieszamy razem. Zagniatamy jak do zwykłych mielonych. Formujemy nieduże kotleciki tak aby ich ilość była parzysta. Na części kotleta kładziemy plastry sera żółtego i przyktywamy dugim kotletem, formując jedną całość. Tak przygotowane kładziemy bezpośrednio na grilla.

Uwagi:

Nic tylko zrobić i wcinać. Mięsko najlepiej podawać z sosem czosnkowym (czosnek, majonez, ketchup, jogurt naturalny).POLECAM!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Trudnośćprosty
Porcje8-10
Kalorycznośćsporo
Przybliżony koszt17 zł
Autorwiśnia

Kotlety teksańskie: Podobne przepisy

Kotlety teksańskie: wypróbuj również

Powiązane Tematy