Składniki:
- wołowina (700g),
- piwo karmelowe,
- musztarda z gorczycą,
- tymianek,
- liść laurowy,
- ziele angielskie,
- marchew (2 szt.),
- cebula biała (2 szt.),
- boczek surowy (wg uznania),
- mąka,
- masło (1 łyżka).
Jak przyrządzić?
Boczek podsmażamy na patelni. W garnku rozpuszczamy masło i wrzucamy wołowinę pociętą w większe kawałki. Obsmażamy. Dodajemy do wołowiny posiekane cebule. Znowu podsmażamy. Zalewamy to wszystko piwem karmelowym. Wrzucamy wszystkie przyprawy. Marchew pokroić w kostkę i dodać do wołowiny. Poddusić. Dodać podsmażony boczek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić wszystko jeszcze ok. 1 godziny. SMACZNEGO!
Jak podawać?
Z ogórkiem konserwowym i chlebem jęczmiennym.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Monike |