Placuszki pomidorowe

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1 szkl wody,
- 1-2 szkl. mąki,
- 1 jajo,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- sól, oregano, pieprz,
- pomidory (2 sztuki),
- papryka (różnokolorowa)1-2 szt.,
- szynka (3 plastry),
- ser żółty (3 plastry).

Jak przyrządzić?

Z mąki, wody, soli, pieprzu, oregano, jajka i proszku robimy ciasto. Następnie ser, mięso i warzywa kroimy w drobną kostkę i dodajemy do ciasta. Całość mieszmy. Smaży się na oleju, w formie niewielkich placków (około 4 - ech na patelni).

Jak podawać?

Podawać można i na gorąco i na zimno.

Uwagi:

W miarę smażenia ciasto może gęstnieć w garku, należy więc dodać mąki. Podstawą potrawy są pomidory, dlatego powinny one dominować wśród składników. Mięsa i sera można dać mniej.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
AutorSaga

Placuszki pomidorowe: Podobne przepisy

Placuszki pomidorowe: wypróbuj również

Powiązane Tematy