Składniki:
- 3 pęczki szczypiorku,
- 1 kg pieczarek,
- 10 jaj,
- 20 dkg żółtego sera,
- 1 cebula,
- 3-5 łyżek majonezu,
- 2-3 masła,
- sól,
- pieprz.
Jak przyrządzić?
Pieczarki obrać, podzielić, dodać cebulę, razem podsmażyć na maśle, ugotować jajka, wystudzićpieczarki, odsączany ze zbędnej wody.Szczypiorek posiekać, dodać zimne pieczarki, dodać posiekane zimne jajka, wszystko razem wymieszać w zależności od własnych upodobań. Dodajemy majonezu, pieprzu, soli na górę, posypujemy żółty ser.
Wielkość posiekanych produktów zależy od inwencji.
Potrzebne przybory:
Patelnie, tarkę do sera.
Jak podawać?
Schłodzoną uprzednio w lodówce co najmniej 20 min.
Uwagi:
W czasie gotowania jajek warto je posolić, wtedy obieranie jest łatwiejsze.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | bardzo dużo |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | monija |