Pigwówka - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1/2 kg pigwy,
- 25 dag miodu lipowego,
- 1/2 litra wódki,
- 1/4 litra spirytusu,
- imbir, goździk, cynamon.

Jak przyrządzić?

Pigwę umyć. Do słoja wlać wódkę i wrzucić do niej obrane i pokrojone kawałki pigwy. Na koniec dodać miód, kawałek kory cynamonu,korzeń imbiru, kilka goździków. Odstawić na tydzień w ciemne miejsce,codziennie potrząsać słojem, aż miód się rozpuści. Po miesiącu zlać nalewkę, dodać spirytus i przelać do ciemnych butelek.

3.00
1 głos
Dane szczegółowe
Kategoria daniaAlkohole
Trudnośćprosty
AutorKimga

Pigwówka: Podobne przepisy

Pigwówka: wypróbuj również

Domowe nalewki

... na przykład malinówka, pigwówka, wiśniówka. Obok nich dużym powodzeniem cieszą się nalewki korzenne, ziołowe i miodowe. Jeżeli jesteś ciekawa, w jaki sposób powstają, przeczytaj przykładowe przepisy ...

dawno temu

Powiązane Tematy