Składniki:
- szklanka bulionu drobiowego,
- 2 łyżki sosu worchester,
- łyżeczka sosu chilli lub szczypta chilli w proszku,
- 4-5 ząbków czosnku,
- 2 łyżki ostrej musztardy (najlepiej ostra develey),
- 2 małe cebule,
- sól i pieprz do smaku.
Ewentualnie jak ktos chce sos można zageścić śmietaną (ale bez też jest dobry).
Jak przyrządzić?
Cebule drobno pokroić, czosnek przecisnąć przez praske.Wszystkie składniki wymieszać i wlać na patelnie na której mamy już lekko podsmażone mięso. Dusić do miękkości mięsa (np. udka lub piersi).Pod koniec dodać jeżeli ktoś chce śmietane.
Potrzebne przybory:
Praska do czosnku i patelnia.
Jak podawać?
Do ryżu, ziemniaków, lub mięsko sos i chlebek.
Uwagi:
Proste a efekt ciekawy.
Kategoria dania | Sosy |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Autor | dan |