Składniki:
- papryka /ok. 3 szt./ żółta spiczasta słodka,
- czosnek /4 ząbki/,
- wegeta,
- cebula /cztery średnie/,
- śmietana /ok. 100g/ lub kefir,
- oliwa.
Jak przyrządzić?
Paprykę obieramy z ogonków to samo z cebula i czosnkiem, to kładziemy na rozgrzany oliwę i dusimy, pod konieć zalewamy śmietaną i dosypujemy do smaku wegetą.
Potrzebne przybory:
Patelnia.
Jak podawać?
Z chlebem, różnie do woli.
Uwagi:
Bomba w smaku, do chleba i grzanek.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnio dużo |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | sarna53 |