Wędliny ze smakiem - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 6 parówek cienkich,
- 6 plastrów szynki,
- 1 puszka czerwonej fasoli,
- 3-4 ogórki konserwowe.

Sos:
- majonez (wg uznania),
- sól,
- pieprz,
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego,
- 1 ząbek czosnku.

Jak przyrządzić?

Składniki kroimy w kostkę, dodajemy fasolę. Dodajemy sos z majonezu, koncentratu i rozgniecionego czosnku. Dodajemy przyprawy.

Uwagi:

Sałatkę można jeść od razu lub wstawić do lodówki.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
AutorSaga

Wędliny ze smakiem: Podobne przepisy

Wędliny ze smakiem: wypróbuj również

Przechowywanie wędlin

... Zaledwie wczoraj zrobiłaś zakupy a już dziś wędlina nie nadaje się do spożycia? Jeśli irytuje cię szybkie psucie się wędlin i nie wiesz, jak należy je przechowywać - dobrze trafiłaś. W poniższym ... artykule dowiesz się, jakie opakowania ...

dawno temu

Jak zrobić sos do mięs i wędlin?

... Czy zdarza ci się kupować w sklepie sosy do mięs i wędlin? Owszem, są bardzo smaczne, ale ile w nich niezdrowej chemii... Zamiast szpikować się potężnymi dawkami „witamin”  E 139 i innymi tego typu, warto przygotować dipy z domowych, zdrowych ...

dawno temu

Zmysł smaku

... w nas wyraźną niechęć? Pierwsze obserwacje dotyczące smaku można poczynić samemu podczas jedzenia, ale także przyglądając się zachowaniu innych. Chyba każdy z nas zastanawiał się, dlaczego degustatorzy wina ... przepłukują usta odrobiną wody. ...

dawno temu

Maluszki poznają smak cytryny

... Zobaczcie, jak te małe dzieci zareagowały na kontakt z cytryną. Nigdy wcześniej jej nie próbowały. Reakcja i miny niepowtarzalne. Obejrzyjcie w zwolnionym tempie pierwsze starcie maluszków z kwaśnymi cytrusami. Widać, że takiego smaku zupełnie ...

dawno temu

Ulubiony smak lodów, a jego osobowość

... Związek preferowanych smaków z cechami osobowości wykazał dr Alan Hirsch, amerykański neurolog i psychiatra. W jednym ze swoich badań określał typ osobowości respondentów, którzy wcześniej dokonali ... wyboru swojego ulubionego smaku. Hirsch ...

dawno temu

Jak przechowywać MIĘSO I WĘDLINY? Koniecznie rozpakuj je z folii

... Na trwałość kupionej wędliny w dużej mierze wpływa sposób przechowywania. Często pozostawiamy ją w folii aluminiowej lub w woreczku, w którym przynieśliśmy produkt ze sklepu. Dietetyk Agnieszka ... Piskała poinformowała, że to najgorsze możliwe ...

dawno temu

Sos majonezowy - przepis, który na pewno się przyda

... Sos majonezowy to dodatek, który przydaje się w wielu sytuacjach. Dzięki niemu zwykłe danie może nabrać wyjątkowego smaku. Ten sos uratuje cię, gdy niespodziewanie wpadną znajomi. Wystarczy polać nim sałatkę czy wędlinę i pyszna przekąska ...

dawno temu

Poznański Festiwal Dobrego Smaku

... W następny weekend (14-16 sierpnia) Poznański Stary Rynek będzie miejscem, które odwiedzi każdy smakosz. Przynajmniej myślami. Odbędzie się tam bowiem Festiwal Dobrego Smaku. Jeśli więc w ten weekend ... na najlepszą nalewkę. Jarmark Dobrego ...

dawno temu

Smaki Armenii – cz. II

...   Pisałem Wam, już jakiś czas temu, o smakach Armenii. Podałem Wam przepisy na wspaniałe, tradycyjne i pyszne dania, które tworzą świetną kompozycję obiadową. Jednakże temat się troszeczkę ...   Pisałem Wam, już jakiś czas temu, o smakach ...

dawno temu

Różowy sos do jajek

... Sos to doskonały dodatek do wielu potraw. Różowy sos do jajek doda im smaku i charakteru. Możesz go również wykorzystać do wędlin i mięs. Dzięki niemu zyskasz nie tylko walory smakowe ... , a następnie dodasz pozostałe składniki. Krok 2 Aby ...

dawno temu

Sos śmietanowy rodem z Rosji

... Sos śmietanowy jest świetnym dodatkiem do sałatek, jajek, śledzi oraz wędlin. Jeśli więc planujesz dzisiaj małe przyjęcie, to na pewno się przyda. Ten przysmak to wyjątkowa mieszanka warzyw, owoców i ziół. Oryginalny smak stanie się hitem całej ...

dawno temu

Mięso ze smakiem, czyli aromatyczne dodatki

... Jeśli chcemy przekąsić coś na „ząb”, na restauracje nie mamy czasu, a nasz wybór finalnie pada na mięso, warto mieć w domu kilka dodatków, które sprawią, że zwyczajne jego pałaszowanie nabierze niezwykłego smaku. ... niezwykłego smaku. Żurawina– ...

dawno temu

W poszukiwaniu smaków

... Dziecko jest smakoszem od urodzenia – rodzi się z ukształtowaną zdolnością różnicowania podstawowych smaków – słodkiego, kwaśnego, gorzkiego i słonego. Zmysł smaku – zwłaszcza w pierwszym roku życia ... Od momentu narodzin dziecko, podobnie jak ...

dawno temu

Festiwal Dobrego Smaku w Łodzi startuje już jutro!

... dla tych, którzy lubią przypatrywać się profesjonalnej sztuce gotowania, przyrządzania i podawania potraw dosłownie „od kuchni”. Dwudniowa Szkoła Dobrego Smaku zaprasza zainteresowanych na pokazy kulinarne. Chętni ... tematyka pozwoli każdemu ...

dawno temu

Smaki Jamajki

... To, co zachwyca w kuchni jamajskiej, to bogactwo smaków. Wpływ na to miała przede wszystkim różnorodność kultur i narodów, które odcisnęły swe piętno na tej kolorowej wyspie. Największe znaczenie ... przez Jamajkę nie sposób nie poczuć aromatu ...

dawno temu

Smak wódki

... , którzy sięgając po alkohol wysokoprocentowy, w większości wybierają wódkę. Jak powstaje wódka? Jak można urozmaicić jej smak? Odpowiedzi na te i inne pytania, dotyczące naszego narodowego trunku, znajdziesz w poniższym artykule. ... , którzy ...

dawno temu

Tłuszcz – szósty smak?

...   Jak wynika z badań australijskich naukowców, ludzie lubią jeść tłuste potrawy dlatego, że ich podniebienie wyczuwa tłuszcz jako szósty smak. Do tej pory uznawano, że jesteśmy w stanie rozróżnić pięć smaków: słodki, słony, gorzki, kwaśny i ...

dawno temu

Usta o smaku bekonu

... Chyba wszystkie kobiety kochają balsamy i błyszczyki do ust, a wśród nich możemy wybierać między dziesiątkami smaków, najczęściej owocowych. A co powiecie na ten kosmetyk w nieco ostrzejszej formie ... ? Pomysłodawcą takiego produktu jest jedna ...

dawno temu

Powiązane Tematy