Składniki:
- 5 pomidorów,
- poł główki sałaty,
- sól i pieprz,
- pęczek rzodkiewki,
- pół małej zielonej papryki,
- małą cebulkę.
Jak przyrządzić?
1. Pomidory pokroić w ósemki i wyjąć z nich szypułki.
2. Rzodkiewki zetrzeć na tarce na grubym oczku.
3. Paprykę pokroić w drobną kostkę.
4. Cebulkę pokroić w piórka.
5. W misce ułożyć na spodzie sałate i ułożyć na niej pomidory rzodkiewki, paprykę, cebulkę, uprzednio wymieszając je.
6. Przyprawić solą i pieprzem.
Pycha!
Jak podawać?
Sałatkę można jeść samą lub do obiadu.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | *Iza* |