Składniki:
- 0,5 kg mięsa mielonego,
- paczuszka mrozonego szpinaku,
- 4-5 ząbków czosnku,
- opakowanie makaronu (najlepiej penne),
- łyżka oleju,
- śmietanka kremówka,
- przyprawy: sól, pieprz, bazylia, może być mieszanka przypraw do dań włoskich.
Jak przyrządzić?
Na patelni podsmazamy mięso na łyżce oleju. Dodajemy przyprawy i 1 ząbek czosnku. W osobnym garnku rozmrażamy szpinak (na małym ogniu). Gdy szpinak się rozmrozi odparowujemy z niego nadmiar wody. Po odparowaniu dodajemy szpinak do podsmażonego mięsa i dodajemy pozostałe ząbki czosnku. Podsmażamy 2 minuty i dodajemy śmietankę. Doprawiamy do smaku. Podajemy z makaronem - najlepiej penne. Życzę smacznego!
Potrzebne przybory:
Patelnia, garnek, łyżka.
Jak podawać?
Podawać odrazu po przygotowaniu - odgrzewana nie jest już taka smaczna.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Autor | nyna |