Uważaj na popularne MIELONKI. Najgorszej jakości mięso to nie jedyna ich wada

Mielone konserwy czy klopsy ze słoika często zawierają mniej niż 10 proc. mięsa, za to mnóstwo chemii.

Moda na hamburgery przywędrowała do nas z Ameryki. Oryginalne zrobione są z wysokiej klasy mięsa wołowego, te sprzedawane w polskich sieciach sklepowych – z niewielkiej ilości mięsa, skórek i tłuszczów oraz dodatków chemicznych.

Popularne mielonki czy klopsy ze słoiczka często zawierają mniej niż 10 proc. mięsa, za to mnóstwo odpadków powstałych przy jego oddzielaniu oraz konserwantów oznaczonych literą E. Nie dajmy się nabrać na hasła typu „domowa kuchnia”.  Pamiętajmy, że E250 może powodować powstawanie w organizmie związków rakotwórczych, natomiast E450 zmniejsza wchłanianie wapnia.

Zobaczcie, na co uważać, wybierając gotowe produkty powstałe z mięsa mielonego.

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Polska supermodelka robi karierę aktorską. MAŁGOSIA BELA zagra jedną z głównych ról! Jak zaoszczędzić na weselu? Jest prosty sposób! Najgorsze pozycje dla KRĘGOSŁUPA. Pozostajemy w nich przez większość doby „Najbardziej zmysłowo pachnie kobieta, która nie myje się codziennie”. Jak odbieramy zapachy? Chipsy, frytki, burgery. Ulubione fast foody w zdrowszym wydaniu Robert Biedroń o Januszu Palikocie: "Myślę, że się pogubił" Pragnął mieć dzieci. OTYŁOŚĆ wywołała u niego zakażenie genitaliów Wykorzystał brak prądu, by uciec od świeżo poślubionej żony HIT INTERNETU! YouTube podsumował 2013 rok Mniej odporni na ból, wrażliwi na słońce. Cała prawda o RUDOWŁOSYCH Są zawsze przygotowani na najgorsze. Kim są PREPPERSI? Wynajmujesz mieszkanie przez internet? Uważaj na zbyt niską cenę