Uważaj na popularne MIELONKI. Najgorszej jakości mięso to nie jedyna ich wada

Mielone konserwy czy klopsy ze słoika często zawierają mniej niż 10 proc. mięsa, za to mnóstwo chemii.

Moda na hamburgery przywędrowała do nas z Ameryki. Oryginalne zrobione są z wysokiej klasy mięsa wołowego, te sprzedawane w polskich sieciach sklepowych – z niewielkiej ilości mięsa, skórek i tłuszczów oraz dodatków chemicznych.

Popularne mielonki czy klopsy ze słoiczka często zawierają mniej niż 10 proc. mięsa, za to mnóstwo odpadków powstałych przy jego oddzielaniu oraz konserwantów oznaczonych literą E. Nie dajmy się nabrać na hasła typu „domowa kuchnia”.  Pamiętajmy, że E250 może powodować powstawanie w organizmie związków rakotwórczych, natomiast E450 zmniejsza wchłanianie wapnia.

Zobaczcie, na co uważać, wybierając gotowe produkty powstałe z mięsa mielonego.

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Obawiasz się ZDRADY? Zgłoś się do TESTERA WIERNOŚCI Jak przechowywać TOREBKI, by się nie niszczyły? Jej ciało i uroda zachwycają. Mistrzyni bikini fitness zdradza swoje patenty Chronią przed rakiem, odchudzają. Zdrowotne właściwości POMARAŃCZY Uważaj na PASOŻYTY. Twoje dziecko może być nosicielem PRAWIE POŁOWA CIĘŻARNYCH z niedoborem ważnego pierwiastka. To niebezpieczne dla dziecka Prosta HISZPAŃSKA PRZEKĄSKA z kilku ziemniaków, jajek i sera! Artystka maluje WAGINĄ! Na środku ulicy! Muszki, mrówki, osy w kuchni. Pozbądź się ich szybko i bez chemii Obsługiwały Lecha Wałęsę, Natalię Oreiro i Dalajlamę. Agentki strefy VIP zdradzają kulisy zawodu Nie mógł żyć dłużej z kobiecym defektem. Dzięki operacji plastycznej wygląda męsko Natalia ma 16 lat i wynalazła sposób na korekcję PŁASKOSTOPIA