Uważaj na popularne MIELONKI. Najgorszej jakości mięso to nie jedyna ich wada

Mielone konserwy czy klopsy ze słoika często zawierają mniej niż 10 proc. mięsa, za to mnóstwo chemii.

Moda na hamburgery przywędrowała do nas z Ameryki. Oryginalne zrobione są z wysokiej klasy mięsa wołowego, te sprzedawane w polskich sieciach sklepowych – z niewielkiej ilości mięsa, skórek i tłuszczów oraz dodatków chemicznych.

Popularne mielonki czy klopsy ze słoiczka często zawierają mniej niż 10 proc. mięsa, za to mnóstwo odpadków powstałych przy jego oddzielaniu oraz konserwantów oznaczonych literą E. Nie dajmy się nabrać na hasła typu „domowa kuchnia”.  Pamiętajmy, że E250 może powodować powstawanie w organizmie związków rakotwórczych, natomiast E450 zmniejsza wchłanianie wapnia.

Zobaczcie, na co uważać, wybierając gotowe produkty powstałe z mięsa mielonego.

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

KOT-PIELĘGNIARZ pomaga w leczeniu innych. Sam cudem uniknął uśpienia Młodzi rodzice odetchną z ulgą? Te pieluchy są suche nawet 12 godzin! Jedzenie CZEKOLADY sposobem na zachowanie młodości Nie chcą poświęcać się karierze i stawiają na pasje. POKOLENIE Y wkrótce zdominuje rynek pracy Zrobiła facetom dowcip. Tego się NIE SPODZIEWALI! Pomysłowe i niebanalne dania z TRUSKAWEK Oto nowa piramida żywieniowa. To, co było niepolecane, teraz jest podstawą diety Polska rodzina sprowadziła ją do Polski. Niezwykła historia 19-latki z Kenii SZYMON MAJEWSKI parodiuje teledysk Nataszy Urbańskiej! Zapomniana metoda wraca do łask. Wszystko o leczeniu PIJAWKAMI Brutalne OKALECZANIE DZIEWCZYNEK wciąż praktykowane! Prawnie jest zabronione Najczęstsze przyczyny męskich problemów z EREKCJĄ