Uważaj na popularne MIELONKI. Najgorszej jakości mięso to nie jedyna ich wada

Mielone konserwy czy klopsy ze słoika często zawierają mniej niż 10 proc. mięsa, za to mnóstwo chemii.

Moda na hamburgery przywędrowała do nas z Ameryki. Oryginalne zrobione są z wysokiej klasy mięsa wołowego, te sprzedawane w polskich sieciach sklepowych – z niewielkiej ilości mięsa, skórek i tłuszczów oraz dodatków chemicznych.

Popularne mielonki czy klopsy ze słoiczka często zawierają mniej niż 10 proc. mięsa, za to mnóstwo odpadków powstałych przy jego oddzielaniu oraz konserwantów oznaczonych literą E. Nie dajmy się nabrać na hasła typu „domowa kuchnia”.  Pamiętajmy, że E250 może powodować powstawanie w organizmie związków rakotwórczych, natomiast E450 zmniejsza wchłanianie wapnia.

Zobaczcie, na co uważać, wybierając gotowe produkty powstałe z mięsa mielonego.

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

KRĘPUJĄCE badanie ginekologiczne niepotrzebne? Podnoszą ciężary i wciąż czują się atrakcyjnie. Tak wyglądają polskie sztangistki Jest nowy teledysk DONATANA I CLEO! Jej produkcja może budzić obrzydzenie. Tak powstaje jedna z NAJCENNIEJSZYCH tkanin na świecie Domowe sposoby na ból zęba? Nie potrzebujesz ŚRODKÓW PRZECIWBÓLOWYCH 8 milionów Polaków ma ZABURZENIA PSYCHICZNE Kolejna parodia reklamy z Van Dammem. W PRZESTRZENI KOSMICZNEJ! Kontrowersyjna miłość WIĘŹNIAREK. Poznały się na planie filmu Sekrety DOMOWEGO ROSOŁU. Tylko dzięki nim uzyskasz najlepszy smak Mirranda Kerr jako samuraj. Ta sesja WYWOŁAŁA SKANDAL! Zbyt KRÓTKI SEN powodem poważnych zaburzeń Zakonnik uczy internautów, jak zrobić CROISSANTY