Składniki:
- makaron spaghetti,
- ser lazur,
- smietana 18%,
- odrobina oliwy i masełka,
- przyprawy: oregano, bazylia, pieprz.
Jak przyrządzić?
Makaron gotujemy klasycznie jak spagetti - al dente.
Przygotowanie sosu: na duzej patelni roztapiamy oliwe z odrobina masla, wrzucamy ser lazur i caly czas mieszamy aby calkowicie sie rozpuscil (na wolnym ogniu), dodajemy przyprawy, potem wylaczamy gaz i dodajemy smietane w takiej ilosci aby sos nie byl za slony, potem wlaczamy wolny ogien i wrzucamy do sosu ugotowany makaron , po krotkim podgrzaniu potrawa jest gotowa do podania.
Smacznego!
Potrzebne przybory:
Garnek, patelnia, drewniana łyżka.
Jak podawać?
Danie podajemy przyozdobione swiezym listkiem bazylii.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2-3 |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | gosia |