Sk艂adniki:
- 2 kubki maki pszennej,
- 1/2 lyzeczki soli,
- 1 lyzeczka curry,
- 2 lyzeczki papryki ostrej,
- 1 lyzeczka musztardy,
- 2 i 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia,
- 4 lyzeczki zimnego masla,
- 120 g sera zoltego pikantnego np. cheddar,
- 2/3 kubka mleka.
Jak przyrz膮dzi膰?
Polacz make z innymi skladnikami w proszku.Nastepnie do tych suchych skladnikow dodaj maslo i starty na tarce ser oraz lyzeczke musztardy.Dodaj mleko i wyrabiaj ciasto az bedzie latwo odchodzilo od reki. W razie czego dodaj maki jesli cisto jest za lepkie lub mleka jesli ciasto jest zbyt suche.
Formuj okragle ciastka i kladz na pergaminie. Wstaw do piekarnika na 200 stopni i piecz az beda zlote.
Potrzebne przybory:
Blacha, pergamin, tarka, miska.
Jak podawa膰?
Zamiast krakersow, paluszkow lub czipsow. Najlepsze do piwa lub wina jak sie nie ma ochoty na konkrety.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudno艣膰 | 艣redni |
Porcje | 20 sporych ciastek |
Kaloryczno艣膰 | du偶o |
Przybli偶ony koszt | 8 z艂 |
Autor | Ajwi |