Kurczak na soli

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1 kg soli,
- 1 kurczak,
- przyprawy wg uznania.

Jak przyrządzić?

Kurczaka myjemy, suszymy i nacieramy przyprawami. Może to być przyprawa do grilla, vegeta, przyprawa do kurczaka lub inne. Co kto lubi. Niech poleży 2-3 godziny.Sól wsypujemy do płaskiego zaroodpornego naczynia, układamy na niej kurczaka biustem do góry i pieczemy ok. 1 godz.Wyjmujemy, porcjujemy i... podajemy.

Jak podawać?

Podajemy najlepiej z pieczonymi ziemniakami i dużą ilością ulubionej surówki.

Uwagi:

Tak upieczony kurczak jest soczysty, ma chrupiącą skórkę i jest odtłuszczony bo cały tłuszcz spłyną do soli.Sól oczywiście wyrzucamy.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Autorewa123

Kurczak na soli: Podobne przepisy

Kurczak na soli: wypróbuj również

Powiązane Tematy