Składniki:
- 5 paczek herbatników petit beurre,
- 1 kostka masła,
- 1 mleko skondensowane (słodkie),
- 1/2 l śmietany kremówki,
- 2 śmietanfix,
- 4-5 bananów.
Jak przyrządzić?
Herbatniki pokruszyć (małe kawałeczki) i zagnieść je z masłem. Ugnieść to na blaszce jako spód. Na to wyłożyć ugotowane mleko (3 godziny). Następnie pokrojone banany w krążki poukładać na ciasto. Wtedy ubitą śmietanę ze śmietanfixem wyłożyć na banany. Można posypać kakaem, bądź też zestrzeć czekoladę.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 3 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | średnia blacha |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | KEJT |