Składniki:
- 300 gram makaronu: 2/3 opakowania 500g (dla 2 osob),
- passata del pomodoro (1/3 sloika litrowego) - ew. sos do spaghetti bolognese,
- 1/3 puszki kukurzydzy (odsączonej),
- oliwa,
- pieprz,
- sól,
- ostra papryka,
- zielona pietruszka.
Jak przyrządzić?
Makaron zagotowac w osolonej wodzie, w miedzyczasie lekko podgrzewac sos na oliwie z dodanymi wg uznania przyprawami . Makaron wyciagnac kiedy jeszcze twardawy (sprawdzic organoleptycznie), odcedzic i przelac zimna woda. Wrzucic znowu do garnka, dodac sos i kukurydze i razem chwile mieszac podgrzewajac. POdawac na talerzu z zielonymi akcentami. Smacznego.
Potrzebne przybory:
Falter lub inny brau.
Jak podawać?
Z lyzka i widelcem.
Uwagi:
Wyprobowany, smaczny szybki sposob na sredniej wielkosci obiad. Kukurydze mozna zastepowac groszkiem.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | mało |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | GMP |