Zupa brukwiowa

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1 średnia brukiew (słodka jadalna),
- ok. 0,5 kg zeberek wiepszowych,
- 3 spore marchewki,
- trochę pora,
- selera,
- pietruszki,
- 4-5 ziemniaków,
- słodka śmietanka,
- sól (vegeta),
- cukier,
- pieprz.

Jak przyrządzić?

Gotujemy wywar z mięsa, gdy będzie prawie miękkie dodajemy pokrojoną drobno włoszczyznę a także pokrojoną w dość drobną kostkę brukiew. Doprawiamy do smaku. Gdy będzie wszystko miękkie dodajemy ugotowane ziemniaki-pokrojone w kostkę oraz wlewamy smietankę.

Potrzebne przybory:

Garnek i chęci.

Jak podawać?

Tylko na gorąco.

Uwagi:

Zupa jest w mało popularna, a brukiew ciężko dostac, ale jest naprawdę pyszna. Zupa ta powinna byc lekko słodkawa i dość pierna.Ma podobny wygląd do zupy marchewkowej, ale swój charakterystyczny zapach...

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania120 min.
Trudnośćśredni
Porcje4
Kalorycznośćśrednio dużo
Przybliżony koszt15 zł
AutorAnn

Zupa brukwiowa: Podobne przepisy

Zupa brukwiowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy