Składniki:
- 1-2 paczki tortellini,
- 50 dag metki wieprzowej,
- cebula,
- czosnek,
- 50 dag brokułów,
- 1 kremówka,
- 40 ml rosołu,
- 1 łyżka oliwy,
- sól,
- pieprz.
Jak przyrządzić?
Mocno rozgrzać olej, smażyć na nim metkę, dodać cebulę i czosnek, podlać śmietaną i rosołem, zagotować na małym ogniu, na końcu przełożyć ugotowane brokuły, przyprawić cały sos, ugotować według przepisu pierożki i podawać na ciepło z sosem.
Potrzebne przybory:
Garnek, drewniana łyżka.
Jak podawać?
Na ciepło.
Uwagi:
Zamiast brokułów można dodać mrożony groszek.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Autor | RENIA |