Sk艂adniki:
- piersi kurczaka (ilosc dowolna),
- marchewka (2/3 ilosci miesa lub 1/2),
- olej,
- przyprawy (moga byc gotowe do drobiu),
- kukurydza konserwowa (jesli lubisz).
Jak przyrz膮dzi膰?
Drob myjesz, odsaczasz i kroisz w dosc duza kostke (kurczy sie).Marchew obierasz, myjesz i kroisz w drobna kostke(jak do salatki).Smazysz mieso na poczatku na malej ilosci tluszczu, bo jak jest za duzo tluszczu, to sie ugotuje, zamiast usmazyc.marchew mozna usmazyc w ten sam sposob jak mieso w osobnym naczyniu lub dolaczyc do podsmazonego miesa(jak marchwi jest duzo to lepiej osobno)polaczyc te dwa produkty,doprawic i wedlug upodobania dodac np.kukurydze kons.
Potrzebne przybory:
Patelnia, deska do krojenia, ostry noz i cos do mieszania.
Jak podawa膰?
Podaj z ryze i dodaj zielona pietruszke, by bylo kolorowo. surowka jest zbedna, bo jest marchewka.
Uwagi:
Nawet moj tradycyjny tesc zasmakowal.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Kaloryczno艣膰 | 艣rednio du偶o |
Autor | gosia |