Sk艂adniki:
- 4-6 umytuch i obranych jablek (bez gniazd nasiennych),
- 220 gramow cukru.
Jak przyrz膮dzi膰?
Zrobic karmel z cukru na patelni o grubym dnie. Kiedy karmel ma kolor kawowy nakluwamy kawalki jablek na widelec i obtaczamy w karmelu.
Pokryte karmelem jablka ukladamy na pergamin az wystygna.
Do herbaty cynamonowej lube earl grey'a najlepsza przekaska!
Potrzebne przybory:
Patelnia o grubym dnie, widelec, pergamin.
Jak podawa膰?
Ostudzona.
Uwagi:
Uwaga na karmel trzeba go non stop mieszac zeby nie przywarl.
Jest bardzo goracy, wiec nie sprawdzac organoleptycznie, bo oparzenia gotowe.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Kaloryczno艣膰 | 艣rednio du偶o |
Przybli偶ony koszt | 5 z艂 |
Autor | Ajwi |