Dyniowy wypas - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- czerwona fasola,
- dynia,
- pomidory,
- papryka (czerwona, żółta + sporo czuszek),
- cebula (czerwona i zwykła),
- czosnek,
- świeży imbir,
- oliwa.

Jak przyrządzić?

Gotujemy fasole normalnie; sos: na oliwie podsmażamy razem posiekany czosnek, imbir, czuszki (sporo, ma byc b. ostre) i cebule. Potem kroimy dynie w kostkę, papryke w paski, pomidory odparzamy i siekamy; wszystko dusimy razem aż do uzyskania odpowiedniej miękkości. Na talerz dajemy fasole, polewamy sosikiem, pieprzymy nieco i jazda.

Jak podawać?

Podawać najlepiej w głębokim talerzu.

Uwagi:

Na 4 osoby: 3-4 ząbki czosnku, 3-4 czuszki,po połówce cebuli, niewielki kawałek imbiru, po jednej dużej papryce i niecała ćwiartka sporej dyni.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Autorklejstenes

Dyniowy wypas: Podobne przepisy

Dyniowy wypas: wypróbuj również

Powiązane Tematy