Idzie Halloween, więc dynia na stół!...na przykład w postaci zupy
DAMIESA • dawno temuHistoria Halloween sięga aż czasów Celtów, zaś samo święto przyszło do nas ze Stanów Zjednoczonych. Jego znak rozpoznawczy to wydrążona dynia z otworami najczęściej w postaci twarzy i świeczką umieszczoną w jej środku. Halloween w naszej kulturze nadal wywołuje szereg kontrowersji, jednak jeśli należycie do osób, które lubią świętowanie tego dnia i nie macie pomysłu co zrobić z wydrążonymi częściami owocu polecamy zupy z dyni.
Są smaczne, nie wymagają wiele czasu na przygotowanie, a do tego pozwalają na duże pole popisu w sferze dodatków. Do tego „strasznego święta” już tylko kilka dni, więc by nadgonić tempa, dajemy Wam dziś garść przepisów na dyniową zupę w pigułce. Którą z nich wybierzecie — zależy od Was!
Jako pierwszy przepis polecamy wypróbować zupę dyniową z dodatkiem białej fasoli – Pieprz czy Wanilia
Dla ceniących „nieco pikanterii” w smaku zupy proponujemy zupę dyniową z szałwią i czosnkiem – White Plate
Dla miłośników owocowych akcentów, można pokusić się o przyrządzenie zupy dyniowej z dodatkiem pomarańczy – Pomarańcza i Imbir
Ciekawą propozycją jest także wzbogacenie tej zupy serem żółtym, a najlepiej parmezanem – Przysmaki Karolki
Natomiast by nieco osłodzić sobie dyniową zupę, można także dodać do niej nuty wanilii – Kwestia smaku
Jestem pewna, że wśród tych przepisów znajdziecie coś dla siebie.
W końcu podczas Halloween ma być nie tylko strasznie, ale też…smacznie!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze