Sk艂adniki:
- 3 jaja,
- mleko,
- 1 marchewka,
- 1 pietruszka,
- mala cebula,
- sol, pieprz,
- vegeta,
- olej,
- starty zolty ser.
Jak przyrz膮dzi膰?
Marchewke i pietruszke pokroic w slomke i smazyc na malym ogniu az zmieknie. Dodac pokrojona w paski cebule, szczypte vegety i smazyc az cebula sie zeszkli. Mozna doprawic sola i pieprzem.Z roztrzepanych jaj, mleka i soli usmazyc omlet.Gorace warzywa wysypac na omlet posypujac wierzch startym serem. Zlozyc omlet na pol jeszcze na patelni.
Potrzebne przybory:
Dobra teflonowa patelnia.
Jak podawa膰?
Mozna podawac z chlebem czosnkowym lub polane ketchupem badz innym sosem.
Kategoria dania | Dania wegetaria艅skie |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 1-2 porcje |
Kaloryczno艣膰 | 艣rednio |
Przybli偶ony koszt | 4 z艂 |
Autor | Mon |