Makaron z cebulą i groszkiem

Przepis kulinarny

Składniki:

- makaron (najlepiej rurki),
- 2 średnie cebule,
- ząbek czosnku,
- mała puszka groszku konserwowego,
- oregano, sól, pieprz,
- 10 dkg startego sera żółtego,
- 2 łyżki śmietany,
- łyżka oliwy.

Jak przyrządzić?

Makaron ugotować al dente (pół twardo), na patelni rozgrzac oliwe (badz olej) i podsmazyc na niej czosnek. Następnie dodac pokrojaną w piórka cebulę i dusić pod przykryciem 10 min (mieszając by nie przywarła). Po upływie tego czasu dodać odsączony z zalewy groszek (mała puszeczka), wymieszać i dusić przez kolejne 10 min (aż groszek będzie miękki). Dodać śmietanę, wymieszć. Następnie posypać dwoma łyżkami startego żółtego, wymieszć i doprawić do smaku.
Przed podaniem posypać resztą startego sera wymieszanego z ziołami.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje2 porcje
Kalorycznośćśrednio dużo
Przybliżony koszt10 zł
AutorWhiskey

Makaron z cebulą i groszkiem: Podobne przepisy

Makaron z cebulą i groszkiem: wypróbuj również

Powiązane Tematy