Wołowina w cebulce - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- wołowina bez kości,
- cebula,
- jarzynka,
- jajko,
- mąka,
- odrobina wody.

Jak przyrządzić?

Wołowinę kroimy w plastry, posypujemy jarzynka, rozbijamy.
Ścieramy cebulke na tarce o bardzo drobnych ostrzach, rozbitą wczesniej wołowinę wkładamy do naczynia z cebulą i moczymy ok.40 min aż nasiąknie aromatem. Po tym czasie przygotowujemy ciasto na kotlety: jajko rozstrzepujemy z mąką az uzyskamy ciasto, moczymy kolejno kotlety w cieście i smażymy az uzyskają złoty kolor. Podajemy z ziemniakami i surowka dobraną według gustu. pychotka i życzę smacznego.

Uwagi:

Jeśli ciasto do kotletów wyjdzie nam za gęstę, to dolewamy odrobinę wody aby je rozrzedzić.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Autorilona

Wołowina w cebulce: Podobne przepisy

Wołowina w cebulce: wypróbuj również

Powiązane Tematy