Składniki:
- wołowina bez kości,
- cebula,
- jarzynka,
- jajko,
- mąka,
- odrobina wody.
Jak przyrządzić?
Wołowinę kroimy w plastry, posypujemy jarzynka, rozbijamy.
Ścieramy cebulke na tarce o bardzo drobnych ostrzach, rozbitą wczesniej wołowinę wkładamy do naczynia z cebulą i moczymy ok.40 min aż nasiąknie aromatem. Po tym czasie przygotowujemy ciasto na kotlety: jajko rozstrzepujemy z mąką az uzyskamy ciasto, moczymy kolejno kotlety w cieście i smażymy az uzyskają złoty kolor. Podajemy z ziemniakami i surowka dobraną według gustu. pychotka i życzę smacznego.
Uwagi:
Jeśli ciasto do kotletów wyjdzie nam za gęstę, to dolewamy odrobinę wody aby je rozrzedzić.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Autor | ilona |