Jakie mięso będzie najlepsze do tatara?
REDAKCJA • dawno temuGrzegorz Kwapniewski to jeden z najpopularniejszych rzeźników w Warszawie. Oferuje wysokiej jakości wołowinę Salers, Red Angus i Hereford w stekach typu bavette, ribeye i wiele innych rodzajów mięs.
Grzegorz Kwapniewski to jeden z najpopularniejszych rzeźników w Warszawie. Crazy Bucher, bo taką nazwę ma jego sklep, oferuje wysokiej jakości wołowinę oraz wiele innych rodzajów mięs. O tym, które wybierać do popularnych potraw, takich jak stek czy bitki, oraz które mięso jest najzdrowsze, dowiedzieliśmy się w programie #dziejesienazywo.
Nasz gość wypowiedział się także na temat kontrowersyjnego drobiu. Czy istnieje jakaś metoda, by rozpoznać mięso z masowej hodowli od tego, które pochodzi od sprawdzonego dostawcy? Sugestią, że mamy do czynienia z drobiem lepszej jakości, mogą być pozostałości piór. Nie ma innego sposobu, dlatego lepiej znaleźć zaufanego hodowcę, który będzie nam dostarczał kurczaki czy indyki.
Jeśli chcemy przygotować popularnego tatara, musimy wybrać mięso najbardziej esencjonalne. Wtedy potrzebna będzie minimalna ilość przypraw, a smaki potrawy będzie wyjątkowy. Najgorzej sprawdzi się polędwica, najlepiej — świeca wołowa.
Zobacz też, jak przechowywać mięso, by zachowało swoje właściwości?
Źródło: Kafeteria.pl
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze