Tatar wołowy - przepis dla twardzieli
OLIWKA . • dawno temuBefsztyk tatarski to danie, na które nie wszyscy się skuszą. Surowa wołowina wiele z nas zapewne odstraszy, a szkoda, bo potrawa jest naprawdę bardzo smaczna i co więcej, drogie panie, przyrządza się ją wyjątkowo szybko. Nie ma tu smażenia, nie ma gotowania, nie ma pieczenia. Jak zrobić tatar?
Przygotuj:
- 10 dag polędwicy wołowej
- jajko
- posiekany szczypiorek
- cebulę
- pieprz
- oliwę
- ewentualnie pół łyżeczki musztardy
1. Oto tatar wołowy – przepis nie jest zbyt skomplikowany. Niewiele jest potraw mięsnych, które można tak łatwo przygotować.
2. Wołowina może być drobno posiekana lub zmielona.
3. Dopraw mięso bardzo drobno pokrojoną cebulą, pieprzem i oliwą.
4. Przepis na befsztyk tatarski poleca także, by osoby, które potrzebują zaostrzenia smaku dodały pół łyżeczki musztardy.
5. Tatar trzeba jeszcze wymieszać z surowym żółtkiem i szczypiorkiem.
6. To wyjątkowe mięsne daniedoskonale smakuje z ziemniakami z wody i sałatą. Jeśli nie masz czasu na gotowanie, przyrumień pieczywo na patelni, posmaruj jej tatarem i obficie posyp szczypiorkiem. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze