Składniki:
- paluszki krabowe,
- sezam,
- jajko,
- mąka,
- sól,
- pieprz,
- olej.
Jak przyrządzić?
Roztrzepujemy jajko z sola, pieprzem, maka. Konsystencja wolnego ciasta nalesnikowatego. Zamrozone paluszki krabowe zanurzamy w ciescie, obtaczamy w sezamie, smazymy w glebokim tluszczu w frytkownicy ok. 5 minut.
Potrzebne przybory:
Frytkownica, miseczka, trzepaczka, talerzyk.
Jak podawać?
Jako przystawke lub danie glowne z frytkami i sosem slodko-kwasnym.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 5 |
Kaloryczność | średnio dużo |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | hennia |