Składniki:
Ciasto piernikowe:
- 3 szklanki mąki,
- 1 słoik dżemu,
- 2 łyżki kakao,
- ½ kostki margaryny,
- 1 ½ szklanki mleka,
- 1 łyżka sody,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 2 jaja,
- 1 szklanka cukru,
- 2 łyżeczki cynamonu.
Ciasto Karpatkowe:
- ½ margaryny,
- 1 szklanka mąki pszennej,
- 5 jajek.
Krem:
- 1 op. kremu “Karpatka”,
- ½ l mleka,
- 1 kostka margaryny.
Jak przyrządzić?
Piernik:
Margarynę utrzeć z cukrem i jajkami, dodać dżem i mleko a następnie resztę produktów. Piec w temp 200 0C. przekroić na 2 placki.
Ciasto karpatkowe:
Margarynę utrzeć z cukrem i jajkami, dodać dżem i mleko a następnie resztę produktów. Piec w temp 200 0C. przekroić na 2 placki.
Krem karpatkowy:
Ugotować masę budyniową, ostudzić i zmiksować z margaryną.
Przekładać: ciasto piernikowe-masa-ciasto karpatkowe-masa-ciasto piernikowe-polewa.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Mariusz96 |