Składniki:
- 60 ml Martini Bianco (Ciociosan Americano),
- 40 ml Gin (Seagram),
- 10 ml Curacao Blue,
- 70-80 ml świeżo wyciśnietego soku ze słodkiej pomarańczy.
Jak przyrządzić?
Do szklanicy barmańskiej wlewamy mocno schłodzone składniki i mieszamy (bez przesady - słabo wymieszany daje możliwośc delektowania się nutkami poszczególnych smaków). Nastepnie przelewamy do tzw. szerokiej szampanki lub kieliszka do Martini. Charakteryzuje się przyjemnym aromatem i wściekle zieloną barwą.
Potrzebne przybory:
Szklanica barmańska, wyciskacz do cytrusów.
Uwagi:
Sposób podania:
Brzeg szerokiej szampanki zwilżyć naciętą cytryną i natychmiast zanurzyć w rozsypanym na talerzyk cukrze (tzw. crusta). Przybrać plasterkiem cytryny (lub limety) i ćwiartką plastra pomarańczy. Dodać dwie duże kostki lodu i wlać napój. Przybranie (dla poczatkujacych) wykonać przed zmieszaniem drinka i przygotowane kieliszki wstawić do lodówki.
Kategoria dania | Alkohole |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Autor | Misior69 |