Sk艂adniki:
- 300g boczku,
- 400g makaronu swiderki,
- 4 duze cebule,
- 4 zabki czosnku (jesli ktos lubi moze byc wiecej jesli nie moze byc bez czosnku),
- 300g pieczarek,
- smietana 18% jedno opakowanie,
- jedno jajko,
- sol, pieprz, oregano, i jakies przyprawy tybetenskie itp.
Jak przyrz膮dzi膰?
Makaron ugotowac "na zab". Pieczarki pokroic w plasterki, boczek w kostke, cebule tez w kostke czosnek przepuscic przez praske.
Na oleju podsmazyc boczek, dodac cebule czosnek, pieczarki i przyprawy. Dusic na malym ogniu ok. 20 min, az pieczarki beda miekkie. Nastepnie dodac smietane wymieszana z odrobina wody i podusic troche. Na koniec dodac roztrzepane jajko, potrzymac jeszcze na ogniu, az jako tako sie zetnie. Na koniec wymieszac wszystko z makaronem. Mozna posypac startym parmezanem.
Smacznego!!!
Kategoria dania | Pizza i kuchnia w艂oska |
---|---|
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 4 |
Autor | CZARNA |