Składniki:
- 3 drobno pokrojone filety sledziowe w kostkę,
- 2 cebule pokrojone w kostkę, doprawione solą i pieprzem,
- 2-3 ziemniaki ugotowane, starte na tarce, polane paroma łyzkami majonezu,
- 2-3 buraczki czerwone, ugotowane, starte na tarce i skropione sokiem z cytryny,
- 2-3 ugotowane jajka, starte na tarce, doprawione solą i pieprzem.
Jak przyrządzić?
Cały połmisek wysmarowac majonezem .Na sam spod układamy sledzie pokrojone w kostkę pozniej, cebule, ziemniaki i polewamy paroma łyzkami majonezu. Na majonez układamy burazcki,na buraczki jajka i smarujemy paroma łyzkami majonezu.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 7 zł |
Autor | Łezzka |