Składniki:
- 1 saszetka ryżu,
- 1 mały koncentrat pomidorowy,
- 1 puszka groszku,
- 3 cienkie parówki,
- kawałek gotowanego boczku,
- 1 cebula,
- 3 pieczarki.
Jak przyrządzić?
Ryż gotujemy w osolonej wodzie, na patelni podsmażamy cebulę, pieczarki , boczek -pokrojony w kostkę, 3 parówki pokrojone w centymetrowe talarki, dodajemy całazawartość puszki z groszkiem łącznie z wodą, dodajemy przecier pomidorowy, gotujemy na wolnym ogniu 10 minut pod przykryciem. Przyprawiamy pieprzem, solą i ziołami szczególnie oregano i bazylia.
Uwagi:
Wersja uboga równie smaczna ryż, parówki, przecier pomidorowy przyprawy.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Monika |