Składniki:
- 1 kg skrzydełek,
- przyprawy: warzywko, curry, sól, przyprawa do kurczaka,
- miód,
- olej do smażenia.
Jak przyrządzić?
Skrzdełka odzielamy od lotek i (oczywiscie najpierw myjemy i moczymy w wodzie). Nastepnie przyprawiamy je przyprawami, ktore podałam wyżej. Na koniec całosc skrzydełek oblewamy rozpuszczonym w odrobinie wody miodem i zostawiamy na cała noc w lodówce. Następnego dnia smażymy na oleju na złocisty kolor. Sosem który sie wytworzty oblewamy całosc i jeszcze dusimy. Skrzydełka maja wygląd bardzo złocistych. SMACZNEGO!
Uwagi:
Ja osobiscie podaje z ryzem , oraz surówka z kapusty pekińskiej do której dodaje utarte na tarce o dużych "oczkach" jabłko i marchewkę polewam śmietana lub jogurten naturalnym wymieszanym z cukrem, lub surówka z czerwonej kapusty (przepis juz podałam "czerwony raj").
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | marzenaCh |