Lnianka do chleba

Przepis kulinarny

Składniki:

- szklanka siemienia lnianego,
- szklanka goracej wody,
- 4 lyzki koncentratu pomidorowego,
- 2 duze cebule,
- 4 srednie ogoraski kiszone,
- sol,
- pieprz,
+ inne przyprawy (wedle woli przyrzadzajacego).

Jak przyrządzić?

- Siemie lniane nalezy "smazyc" bez oleju na patelni, ok. 2 min., pilnujac by sie nie przypalilo (ziarenka beda podskakiwac).

- Gdy ziarenka ostygna, trzeba zmielic je na maczke w mlynku do kawy.

- Do maczki dolewamy goraca wode i mieszamy do uzaskania geeeeeeeeeeeestej, klejacej masy.

- Nastepnie dodajemy cebulki pokrojone w drobna kosteczke (ja scieram ja na tarce z grubymi oczkami - tak jest szybciej) i ogorasy tez drobno posiekane.

- Przyprawiamy, mieszamy.

- Na samiuskim koncu dodajemy przecier pomidorowy i mieszamy.

SMACZNEGO!!!

Potrzebne przybory:

Patelnia, mlynek do kawy, micha, mieszadlo, deska i noz do krojenia.

Jak podawać?

Pasta musi byc mocno schlodzona!

Uwagi:

Pasta wygląda nieestetycznie, lecz smakuje świetnie.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćmało
Przybliżony koszt7 zł
AutorPulsik

Lnianka do chleba: Podobne przepisy

Lnianka do chleba: wypróbuj również

Powiązane Tematy