Sk艂adniki:
- szklanka siemienia lnianego,
- szklanka goracej wody,
- 4 lyzki koncentratu pomidorowego,
- 2 duze cebule,
- 4 srednie ogoraski kiszone,
- sol,
- pieprz,
+ inne przyprawy (wedle woli przyrzadzajacego).
Jak przyrz膮dzi膰?
- Siemie lniane nalezy "smazyc" bez oleju na patelni, ok. 2 min., pilnujac by sie nie przypalilo (ziarenka beda podskakiwac).
- Gdy ziarenka ostygna, trzeba zmielic je na maczke w mlynku do kawy.
- Do maczki dolewamy goraca wode i mieszamy do uzaskania geeeeeeeeeeeestej, klejacej masy.
- Nastepnie dodajemy cebulki pokrojone w drobna kosteczke (ja scieram ja na tarce z grubymi oczkami - tak jest szybciej) i ogorasy tez drobno posiekane.
- Przyprawiamy, mieszamy.
- Na samiuskim koncu dodajemy przecier pomidorowy i mieszamy.
SMACZNEGO!!!
Potrzebne przybory:
Patelnia, mlynek do kawy, micha, mieszadlo, deska i noz do krojenia.
Jak podawa膰?
Pasta musi byc mocno schlodzona!
Uwagi:
Pasta wygl膮da nieestetycznie, lecz smakuje 艣wietnie.
Kategoria dania | Dania wegetaria艅skie |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Kaloryczno艣膰 | ma艂o |
Przybli偶ony koszt | 7 z艂 |
Autor | Pulsik |