Podobno samodzielne pieczenia chleba to doświadczenie niemal mistyczne. Warto spróbować, szczególnie, że kupne pieczywo niekoniecznie spełnia oczekiwania osób dbających o jakość tego, co jedzą.
Ciemne kupne pieczywo jest często po prostu zabarwione karmelem, skład bywa podany w złej kolejności i gdy myślimy, że kupiłyśmy chleb żytni w rzeczywistości może być to chleb pszenny z dodatkiem mąki żytniej. Do tego oczywiście polepszacze. Jeśli chciałybyście wiedzieć, co jecie i doświadczyć satysfakcji z pierwszego samodzielnie upieczonego bochenka chleba, koniecznie spróbujcie! Oto kilka blogów kulinarnych specjalizujących się w domowych wypiekach:
Pracownia wypieków - piękne fotografie i szczegółowe instrukcje
Tatter o chlebie i przepisy i porady dotyczące rodzajów mąk i technik pieczenia
Leśny zakątek - chleby, bułki, zioła, grzyby i inne cuda natury
Chleb i inne przepisy - wypieki polskiej blogerki z Chicago
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze