Pyszna nowość - chleb kanapkowo-tostowy
PATRYCJA KARPIŃSKA • dawno temuZmiana nawyków żywieniowych staje się sposobem na osiągnięcie harmonii ducha i ciała. Lekkie przekąski i dania zastępują powszechny fastfood. Wraz ze wzrostem świadomości żywieniowej, wzrasta również potrzeba poszukiwania najzdrowszych rozwiązań. To również sygnał dla producentów, aby tworzyć coraz to nowsze propozycje. Tak właśnie powstał bogaty w błonnik i trzy zboża – chleb kanapkowo-tostowy Dan Cake.
Pełnoziarniste pieczywo jest podstawą zbilansowanej diety. Zawiera węglowodany złożone, które usprawniają funkcjonowanie mózgu i całego układu nerwowego. Dzięki temu nasz organizm utrzymuje wysoki poziom energii na dłużej. Produkty zbożowe zawierają także witaminy z grupy B oraz wiele składników mineralnych, są źródłem magnezu, cynku i żelaza.
Dan Cake od początku swojego istnienia odpowiada na potrzeby konsumentów, łącząc tradycję wypieków i nowe rozwiązania. By sprostać oczekiwaniom ludzi aktywnych powstał chleb tostowo-kanapkowy Dan Cake.
Co wyróżnia ten produkt? Możliwość wyboru. Pieczywo doskonale smakuje na ciepło, sprawdza się też, jako baza pod kanapkę „na zimno”. Chleb Dan Cake to zdrowe pieczywo tostowe - łączące delikatność i wartości odżywcze mąki pełnoziarnistej. Kolejna zaleta wypieku to proces jego wytwarzania. Produkowany jest na naturalnym zakwasie – bez dodatku konserwantów. Planując swoje posiłki coraz więcej osób dokonuje świadomych wyborów, a jednym z kryteriów jest zawartość błonnika, który usprawnia trawienie i stabilizuje poziom cukru we krwi. Składnik ten pomaga w walce o idealną sylwetkę. Chleb tostowo-kanapkowy jest jego bogatym źródłem, a zawartość trzech ziaren dodatkowo podkreśla smak pieczywa.
Dzięki nieustannej pasji pieczenia i inspiracji płynących z najnowszych trendów w dietetyce, powstał produkt, umożliwiający zdrowe żywienie bez wyrzeczeń. Chleb kanapkowo-tostowy Dan Cake to synergia smaku i pełnia wartości odżywczych.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze