Sernik na zimno z galaretką – Wodzisław
ALICJA BARSZCZ • dawno temuNiewiele jest deserów, które smakują właściwie każdemu. Szybka sonda wśród znajomych z pewnością wykaże, że sernik na zimno, koniecznie z galaretką, to coś, co lubi większość z nas. Nie wymaga pieczenia i doskonale smakuje. Jeżeli to proste ciasto wydaje się nam zbyt dużym wyzwaniem, sięgnijmy po gotowe składniki do jego zrobienia zamknięte w jednym pudełku. Sernik na zimno z galaretką Wodzisław uda się każdemu i doskonale sprawdzi się w roli deseru dla niespodziewanych gości – przecież nie musimy się przyznawać przyjaciołom, że skorzystaliśmy z małej pomocy w trakcie jego przygotowania...
Sernik na zimno Wodzisław z galaretką to sposób na szybki i łatwy deser, który sprawdzi się w każdej sytuacji – na podwieczorku z przyjaciółmi i na oficjalnej kolacji u teściów. Właściwie wszystko, czego potrzebujemy do jego zrobienia, znajdziemy w opakowaniu: mieszankę do przygotowania sernika na zimno i galaretkę Rubinową. Musimy tylko mieć pod ręką 600 ml mleka, czyli dwie i pół szklanki. Plus wodę do zrobienia galaretki. Niezbędny okaże się też mikser do szybkiego wymieszania składników. Niewielkim nakładem środków i wysiłku osiągniemy doskonały efekt, czyli ciasto, które zachwyci każdego łasucha.
Jak je zrobić? Przygotowujemy według przepisu znajdującą się w opakowaniu galaretkę i pozostawiamy do zastygnięcia w chłodnym miejscu. Miksujemy mieszankę do przygotowania masy sernikowej ze schłodzonym mlekiem i przekładamy ją do tortownicy. Wstawiamy do lodówki. Schłodzony sernik zalewamy tężejącą galaretką. Jeszcze tylko godzina chłodzenia w lodówce i ciasto gotowe. Jeżeli mamy ochotę, możemy dodać na spód biszkopty, a na wierzch owoce, ewentualnie wzbogacić masę sernikową o serki homogenizowane.
Wartość odżywcza po przyrządzeniu z mlekiem 2% tłuszczu i galaretką: 100 g (jedna porcja) – 499 kJ/118 kcal
Opakowanie: 268 g zawiera:
- 193 g mieszanki do przygotowania sernika na zimno,
- 75 g galaretki Rubinowej
Cena: ok. 5,50 zł
Informacja prasowa
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze