Składniki:
- 150g slonecznika luskanego (1 opakowanko),
- odrobina oliwy,
- troche wody,
- sol, pieprz.
Jak przyrządzić?
Ziarna slonecznika "smazymy" bez oleju na patelni, do momentu, gdy nabiora zlotego koloru (nie moga zupelnie zbrazowiec).
Pozostawiamy do ostygniecia.
Nastepnie miksujemy (w melakserze,mikserze itp.) lub przepuszczamy przez maszynke do miesa.
Rozdrobnione ziarno miksujemy z oliwa i woda oraz przyprawami.
SMACZNEGO!!!
Potrzebne przybory:
Patelnia, mikser, melakser, ewentualnie maszynka do miesa.
Uwagi:
Smakuje troche jak maslo orzechowe.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | mało |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | Pulsik |