Sk艂adniki:
- 0,5 kg makronu tagiatelle,
- swieze liscie bazyli,
- 1 zabek swiezego czosnku,
- 0,4 kg smietany 36%,
- pesta pesto (niekoniecznie),
- sol, pieprz do smaku,
- cytryna (sok).
Jak przyrz膮dzi膰?
Gotujemy we wzacej osolonej wodzie makaron.Liscie swiezej bazyli cieniutko kroimy (jak najcieniej) .Na patelnie wlewamy smietane dodajemy posiekany czosnek, bazylie ,pesto dodajemy soku z cytryny do smaku a takze sol i pieprz krotko dusimy .Nastepnie do sosu dodajemy makaron i lekko mieszamy.Dekorowac lisciem swiezej bazyli.
Kategoria dania | Dania wegetaria艅skie |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 5 porcji |
Autor | 艁UKASZ CHECH艁OWSKI |