Ryby po grecku

Przepis kulinarny

Składniki:

Ryby po grecku

2 kg ryb pokroić na mniejsze kawa łeczki, panierować i upiec ( np. mintaj)
Zalewa:
· 1 ½ litra wody
· 1 szklanka octu
· 3 łyżki cukru
· 1 łyżka soli
· liść laurowy i ziele angielskie.
Powyższe składniki zagotować.
Sos:
· ½ szklanki oleju,
· 3 duże cebule pokroić i zeszklić na oleju,
· dodać duży koncentrat pomidorowy i wegetę do smaku.

Jak przyrządzić?

Upieczone ryby zalać zalewą na 4 godziny i odstawić.
Następnie zlać zalewę od ryb, zagotować i połączyć z sosem – tak przygotowanym sosem zalać ryby.

Smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćśredni
AutorJoasia

Ryby po grecku: Podobne przepisy

Ryby po grecku: wypróbuj również

Powiązane Tematy