Składniki:
Ryby po grecku
2 kg ryb pokroić na mniejsze kawa łeczki, panierować i upiec ( np. mintaj)
Zalewa:
· 1 ½ litra wody
· 1 szklanka octu
· 3 łyżki cukru
· 1 łyżka soli
· liść laurowy i ziele angielskie.
Powyższe składniki zagotować.
Sos:
· ½ szklanki oleju,
· 3 duże cebule pokroić i zeszklić na oleju,
· dodać duży koncentrat pomidorowy i wegetę do smaku.
Jak przyrządzić?
Upieczone ryby zalać zalewą na 4 godziny i odstawić.
Następnie zlać zalewę od ryb, zagotować i połączyć z sosem – tak przygotowanym sosem zalać ryby.
Smacznego!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | średni |
Autor | Joasia |