Składniki:
- 1 kalafior,
- 5 średniej wielkości pomidorów,
- 2/3 majonezu dekoracyjnego WINIARY (lub innego),
- pieprz,
- sól.
Jak przyrządzić?
Kalafior gotujemy, uważając, by nie był zbyt miękki, bo będzie nam się "rozwalać" w sałatce, a tu nie o to chodzi.
Pomidory kroimy na ósemki. Przestudzony kalafopr (musi być zimny!) i podzielony na różyczki łączymy z pomidorami i resztą składników.
Uwagi:
Wygląda na banalny przepis i nie wart uwagi. Ale wierzcie mi zachwyceni będą wszyscy.
Sałatka bardzo prosta i bardzo dobra. Zaznaczam, że ilość wszystkich składników zależy od indywidualnych wymagań/upodobań.
Gorąco polecam!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Anra |