Składniki:
Makaron świderki, puszka tuńczyka, 1 papryka czerwona, 1 duza cebula, 3-4 pomidory, ser feta.
Sos: 0,5 szkl. oliwy, 1 łyżka bazylii, 1 łyżka czerwonej słodkiej papryki, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Makaron ugotować, wystudzić. Tuńczyka rozdrobnić. Paprykę i cebulę pokroić. Składniki włożyć do miski. Pokrojone pomidory i ser feta układać na wierzchu sałatki. Zalać sosem. Wstawić do lodówki na ok.1 godzinę. Przed podaniem wymieszać.
Potrzebne przybory:
Garnek, duża miska.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | Binka |