Składniki:
- 1 kostka margaryny,
- 1 szklanka cukru,
- 3 łyżki kakao,
- 1/2 szklanki wody,
- 6 białek,
- 1 szklanka cukru pudru,
- 2 paczki wiórków kokosowych.
Jak przyrządzić?
Margarynę, cukier wodę i kakao zagotować.Ubić białka, dodać cukier puder, ubić, dodac wiórki i wymieszać.
Kiedy pierwsza masa ostygnie dodać do niej 6 żółtek, dwie szklanki mąki pszennej i dwie łyżeczki proszku do pieczenia. Masę podzielić na pół. Blachę wysmarować tłuszczem. Masy wylewc na przemian: ciemna - jasna - ciemna.
Piec ok. 45 minut w piekarniku nagrzanym 150 - 200 stopni.
Po upieczeniu polać czekoladą.
Potrzebne przybory:
Garnek, mikser.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Kaja |