Składniki:
- 3-4 ząbki czosnku tudziez 3-4 lyzeczki czosnku granulowanego (oczywiscie smakoszom polecam wiecej),
- pół (do 3/4)szklanki oliwy z oliwek (ale z pestek winogron chyba lepsza),
- łyżka octu winnego,
- pęczek (albo dwa - jak kto lubi) pieruszki (natka).
Jak przyrządzić?
Pitruszkę pokroić. Wszystko połączyć. Dobrze wymieszać, co by ocet i oliwa się połączyły (można zrobic to starym komandowski sposobem i wymieszać w, zakręconym oczywiście, słoiku, ale octu chyba nie jets aż tak dużo, żeby aż tak się angażować;)).Odstawić do lodówki na czas robienia ciasta. Pałaszować z pizzą/-y. Naprawde coś fantastycznego!
Potrzebne przybory:
Nóż kuchenny, deska do krojenia, kubeczek, widelec do zmieszania.
Jak podawać?
Piękne zielone listki na pizzy, nakładać zgodnie z uznaniem.
Uwagi:
Ocet nie jest tutaj koniecznością.
Kategoria dania | Sosy |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | mukron |