Sk艂adniki:
- 3-4 z膮bki czosnku tudziez 3-4 lyzeczki czosnku granulowanego (oczywiscie smakoszom polecam wiecej),
- p贸艂 (do 3/4)szklanki oliwy z oliwek (ale z pestek winogron chyba lepsza),
- 艂y偶ka octu winnego,
- p臋czek (albo dwa - jak kto lubi) pieruszki (natka).
Jak przyrz膮dzi膰?
Pitruszk臋 pokroi膰. Wszystko po艂膮czy膰. Dobrze wymiesza膰, co by ocet i oliwa si臋 po艂膮czy艂y (mo偶na zrobic to starym komandowski sposobem i wymiesza膰 w, zakr臋conym oczywi艣cie, s艂oiku, ale octu chyba nie jets a偶 tak du偶o, 偶eby a偶 tak si臋 anga偶owa膰;)).Odstawi膰 do lod贸wki na czas robienia ciasta. Pa艂aszowa膰 z pizz膮/-y. Naprawde co艣 fantastycznego!
Potrzebne przybory:
N贸偶 kuchenny, deska do krojenia, kubeczek, widelec do zmieszania.
Jak podawa膰?
Pi臋kne zielone listki na pizzy, nak艂ada膰 zgodnie z uznaniem.
Uwagi:
Ocet nie jest tutaj konieczno艣ci膮.
Kategoria dania | Sosy |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Przybli偶ony koszt | 5 z艂 |
Autor | mukron |