Gulasz wegierski

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1 kg wolowiny (z udzca),
- 3 cebule,
- zabek czosnku,
- 2 lyzeczki mileonej slodkiej papryki,
- pieprz,
- sol,
- pol lyzeczki mielonego kminku,
- 2-3 listki laurowe,
- 1 l wywaru warzywnego,
- 5 ziemniakow,
- 3 duze pomidory,
- 2 straki zielonej papryki,
- peczek swiezego majeranku.

Jak przyrządzić?

1) Cebule obrac i drobno posiekac. Oplukana wolowine starannie osuszyc i pokroic w nieduza kostke.

2) Na smalcu porcjami obsmazyc mieso, a nastepnie cebule i obrany czosnek. Dodac listki laurowe, kminek, szczypte soli, pieprzu i milona papryke. Zalac wywarem i godzine gotowac.

3) Obrane ziemniaki pokroic w kostke, dodac do gulaszu i gotowac na malym ogniu dalsze 10 min.

4) Pomidory obrac ze skorki, usunac pestki, miazsz pokroic. Papryke oczyscic i pokroic. Majeranek posiekac. Skladniki dodac do potrawy i dusic jeszcze 20 min. Doprawic sola i pieprzem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Trudnośćśredni
AutorMargot

Gulasz wegierski: Podobne przepisy

Gulasz wegierski: wypróbuj również

Powiązane Tematy