Sk艂adniki:
- 1 kg wolowiny (z udzca),
- 3 cebule,
- zabek czosnku,
- 2 lyzeczki mileonej slodkiej papryki,
- pieprz,
- sol,
- pol lyzeczki mielonego kminku,
- 2-3 listki laurowe,
- 1 l wywaru warzywnego,
- 5 ziemniakow,
- 3 duze pomidory,
- 2 straki zielonej papryki,
- peczek swiezego majeranku.
Jak przyrz膮dzi膰?
1) Cebule obrac i drobno posiekac. Oplukana wolowine starannie osuszyc i pokroic w nieduza kostke.
2) Na smalcu porcjami obsmazyc mieso, a nastepnie cebule i obrany czosnek. Dodac listki laurowe, kminek, szczypte soli, pieprzu i milona papryke. Zalac wywarem i godzine gotowac.
3) Obrane ziemniaki pokroic w kostke, dodac do gulaszu i gotowac na malym ogniu dalsze 10 min.
4) Pomidory obrac ze skorki, usunac pestki, miazsz pokroic. Papryke oczyscic i pokroic. Majeranek posiekac. Skladniki dodac do potrawy i dusic jeszcze 20 min. Doprawic sola i pieprzem.
Kategoria dania | Dania g艂贸wne |
---|---|
Trudno艣膰 | 艣redni |
Autor | Margot |