Składniki:
- 1 serek maskarpone,
- 3 jajka,
- 1 paczka biszkoptów (języczków),
- kawa,
- kakao,
- alkohol Amaretto (mozna zastąpić inym likierem).
Jak przyrządzić?
Zrobic kogiel-mogiel z trzeh żółtek . Dodac opakowanie serka(maskarpone)(zmiksować)Dodac do tego jedno białko ubite na sztywno.(najle3piej przemieszać łyzką
Układać biszkopty warstwa i tak ile razy pomieści wasza miska.
Na koniec posypać kakaem. (Ostatnia warstwa ma byc to masa a na tym kakao.) Zrobić kawę czarną, biszkopty namacza się w chłodnej kawie z ociupinką likieru.
Włożyć do lodówki na 1h.
Jak podawać?
Potrawe podajermy na zimno (schłodzona).
Uwagi:
Ciasto wychodzi bardzo smaczne cała moja rodzina zanim przepada.
Mam nadzieje ze bedzie weam smakowac.:):)
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | wymagający |
Autor | Gatki |