Składniki:
- 10 dag zmielonych orzechów włoskich,
- 10 dag cukru pudru,
- 13 dag mąki wrocławskiej,
- 13 dag mąki krupczatki,
- 1 małe jajko,
- kostka masła.
Jak przyrządzić?
Wszystkie składniki połaczyć ugniatając. Włożyć do lodówki na ok. 20 min.
Potem wyjąć, rozwałkować i formować małe rogaliczki. Piec ok. 15 - 25 min w nagrzanym na 170C piekarniku.
Uwaga! Blachę najpierw posmarować masłem a potem przykleić na to papier sniadaniowy lu taki do pieczenia i na tym układać rogaliczki.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem zmieszanym z cukrem waniliowym.
Szybka pychotka!!!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | wymagający |
Porcje | 4 porcje |
Autor | striti |